PRO JUNIOR

Želite li tehnički ispravno i brzo naučiti igrati tenis, došli ste na pravo mjesto! Ono zbog čega hvale našu tenisku školu i po čemu se razlikujemo od drugih, je kvaliteta rada, planiran i programiran te individualiziran pristup rada. Na kraju, naši rezultati to dokazuju!

ČLANARINA

Najpovoljnija članarina na tržištu!

Već za 250kn/mj učite i igrajte tenis s osiguranim rekvizitima.

JAVITE NAM SE

Telefon za upise i polaznike škole tenisa
095 883 55 89

 

Broj djece na treningu - savjeti kod upisa djeteta u školu tenisa
119
post-template-default,single,single-post,postid-119,single-format-standard,cookies-not-set,ajax_leftright,page_not_loaded,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-title-hidden,paspartu_enabled,side_menu_slide_from_right,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-10.0

UPIS DJETETA U ŠKOLU TENISA

 

PREPORUČENI BROJ DJECE NA TRENINGU

Preporučeni broj djece na treningu na početku treniranja tenisa je maksimalno troje djece. Ukoliko je dijete krenulo u školu može početi sa treninzima u početničkim programima u kojima je cilj upoznavanje djeteta sa tenisom te njegovim afinitetima. Ako dijete iskaže interes i sklonost ozbiljnijem treniranju tenisa, slijedi upis u programe teniske škole. Maksimalan broj djece na teniskom treningu nije veći od troje djece. Veći omjer se ne preporučuje, uzimajući u obzir broj potrebnih ponavljanja koja su djetetu potrebna prilikom svih faza motoričkog učenja. Nalazi li se dijete u neadekvatnoj grupi dolazi do zasićenja što najčešće rezultira negativnim ishodom, odustajanje od treniranja tenisa.

Djeca koja treniraju u manjoj grupi od dvoje ili troje, mogu očekivati dosezanje tehničkog nivoa usavršavanja osnovne teniske tehnike već nakon nekoliko mjeseci. Glavna razlika kod djece uključene u organizirani trening i rekreativnog igranja tenisa, je kvaliteta razvijanja životnih vještina. Razvijanje životnih vještina djece najvažnija je korist ozbiljnijeg treniranja nekog sporta, što svaki roditelj zasigurno želi svome djetetu. Postizanje toga cilja nije jednostavan zadatak, ali nije nedostižan.

U teniskim školama postoji razlika u cijeni između grupa s manjim od grupa s većim brojem djece na treningu. Veće grupe su cijenom ekonomičnije za polaznika, ali u manjim grupama je kvalitativni učinak nemjerljiv!

BROJ TJEDNIH TRENINGA

Djeca ne pokazuju istu zainteresiranost i sklonost treniranju tenisa stoga svakome djetetu treba pristupiti individualno. Ponekad je potrebno smanjiti intenzitet treniranja, treniranjem minimalnog broja tjednih treninga, jer bi sve drugo bilo previše i rezultiralo bi zasićenjem i odustajanjem djeteta od sporta. Najvažniji cilj trebao bi biti adekvatno usvojena teniska tehnika. To se, kada je potrebno, može postići i manjim brojem treninga, treniranjem čak u većim grupama ali neophodnom kvalitetom tehničke obuke!

Dakako, u tome slučaju vrijeme potrebno za usvajanje adekvatne teniske tehnike se produžuje.

VJEŠTINE KOJE RAZVIJAMO REDOVNIM TRENIRANJEM TENISA

Nabrojati ćemo neke karakteristike koje se mogu razviti treniranjem tenisa:

  • Aerobna sposobnost
  • Anaerobna sposobnost
  • Motoričke sposobnosti (brzina, snaga, izdržljivost, koordinacija, agilnost, preciznost, ravnoteža, fleksibilnost)
  • Razvijanje imunološkog sustava
  • Unapređenje funkcije mišićno-koštanog sustava
  • Prehrambene navike
  • Psihološke karakteristike (radna etika, disciplina, sposobnost kompeticije, prihvaćanje odgovornosti, prilagodba stresu, planiranje i razvoj strategija igre, rješavanje problema, sportsko ponašanje, timsko igranje, socijaliziranje pojedinca i dr.)

Nije svako dijete predodređeno da postane profesionalni igrač/ica tenisa, ali razvijanjem navedenih karakteristika može biti spremnije za raznolike životne situacije!

KVALITETA TRENERA TENISA

Vrlo bitno je da su treneri školovani teniski treneri, zatim je izuzetno važno prethodno radno iskustvo teniskih trenera, kakve uspjehe postižu djeca njihove teniske škole na turnirima Hrvatskog teniskog saveza, Europetennis, te turnirima Internacionalne teniske federacije. Kvaliteta rada  trebala bi se iskazati preko dokazanog uspjeha nekoliko desetaka igrača u dugugodišnjoj praksi trenera!

Raspitajte se koliko znanja i pažnje teniski treneri  pridaju pri učenju djece biomehanički optimalne tehnike tenisa. Izuzetno je važno da se djecu uči biomehanički optimalna tehnika tenisa jer pogrešno naučena teniska tehnika se teško ispravlja, a i pogrešni dinamički stereotipi tj. loša tehnika igranja dokazano može pridonijeti ozljeđivanju djece!