PRO JUNIOR

Želite li tehnički ispravno i brzo naučiti igrati tenis, došli ste na pravo mjesto! Ono zbog čega hvale našu tenisku školu i po čemu se razlikujemo od drugih, je kvaliteta rada, planiran i programiran te individualiziran pristup rada. Na kraju, naši rezultati to dokazuju!

ČLANARINA

Najpovoljnija članarina na tržištu!

Već za 250kn/mj učite i igrajte tenis s osiguranim rekvizitima.

JAVITE NAM SE

Telefon za upise i polaznike škole tenisa
095 883 55 89

 

Trenirati tenis - kada početi s treniranjem i zašto trenirati tenis?
929
post-template-default,single,single-post,postid-929,single-format-standard,cookies-not-set,ajax_leftright,page_not_loaded,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-title-hidden,paspartu_enabled,side_menu_slide_from_right,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-10.0
Teniski klub PRO JUNIOR | Kada početi trenirati tenis

KADA POČETI TRENIRATI TENIS?

Kada početi trenirati tenis ovisi o biološkoj dobi djeteta, no najčešće već od 5-7 godina starosti se preporučuje početak treniranja.

 

ZAŠTO POČETI TRENIRATI TENIS?

Zbog činjenica na koje upućuju preporuke Internacionalne teniske federacije, te nacionalni teniski savezi diljem svijeta. Cilj je učenje igranja tenisa, ali igrom i na zabavan način usvajati biomehanički optimalne teniske tehnike.

Djeca ne pokazuju istu zainteresiranost i sklonost treniranju tenisa, te svakome djetetu treba pristupiti drugačije. Ponekad je potrebno smanjiti ekstenzitet treniranja djeteta, treniranjem minimalnog broja tjednih treninga,  jer bi sve drugo bilo previše i rezultiralo bi zasićenjem i odustajanjem djeteta od sporta. U svakom slučaju najvažniji cilj trebao bi biti adekvatno usvojena teniska tehnika. To se, kada je potrebno, može postići i manjim brojem treninga, treniranjem čak u većim grupama, ali neophodnom kvalitetom tehničke obuke! Dakako, u tome slučaju vrijeme potrebno za usvajanje adekvatne teniske tehnike se produžuje.

Bez obzira na činjenicu da li će vaše dijete trenirati igranje turnirskog ili rekreativnog tenisa ili zdravlja radi, omjer u grupi trener : djeca, ne bi trebao biti veći od 1 : 3!

 

TENISKA ŠKOLA PRO JUNIOR

U dugogodišnjoj trenerskoj praksi kvalitetnim teniskim treningom u teniskoj školi PRO JUNIOR osiguravali smo adekvatan tehničko-taktički teniski napredak tenisačicama i tenisačima. Također smo se susretali sa situacijama ispravka usvojenog dinamičkog stereotipa tehnike tenisa (neadekvatne tehnike tenisa). Takve situacije zahtijevaju posebnu pažnju, ali i adekvatnu daljnju obuku teniske tehnike u dogovoru sa svim zainteresiranim stranama.